P2 Pop-A-Plug

Het inslaan en aflassen van conische pennen t.b.v. het afdichten van een lekke pijp in een hoge druk warmtewisselaar leidt altijd tot schade aan de pijpenplaat. Immers het inslaan zorgt voor (plastische) vervorming van de pijpenplaat en het aflassen is vaak een probleem vanwege het vocht in de wisselaar Alleen daarom al is gebruik van P2 Pop-A-Plugs een beter alternatief. .(On site “hot work” is niet nodig, alleen reguliere perslucht !). Deze driedelige plug krijgt vanuit de fabriek een vaste installatiekracht mee. Dus ongeacht wie de plug installeert, het gebeurt altijd op dezelfde manier. De P2 Pop-A-Plugs zijn geschikt tot werkdrukken tot ruim 400 Bar (afhankelijk van de maat). Tevens, door het materiaal van de plug te matchen met het materiaal van de pijp wordt galvanische corrosie vermeden en de thermische uitzettings-coëfficiënt is voor de plug en pijp gelijk. Dus ook na opwarmen en afkoelen van de wisselaar blijft de plug waar hij hoort, nl in de pijp.

De P2 hoge druk Pop-A-Plugs een bereik van 0,5 mm en dienen te worden geïnstalleerd in het “gerolde” (mechanische expansie van pijpen in pijpenplaat) gedeelte van de pijpenplaat. Het plaatsen van Pop-A-Plugs direct in de pijpenplaat is uiteraard ook mogelijk.

Om een juiste installatie te verkrijgen wordt de binnendiameter van de pijp m.b.v. een pijp-bewerkings-borstel voorbehandeld. Hierdoor wordt de pijp, rond, schoon en voorzien van de juiste oppervlakte-ruwheid. Het bijgeleverde Go-NoGo kaliber stelt u instaat om snel en accuraat de binnendiameter te checken voor de juiste maat.

P2 Pop-A-Plugs zijn standaard verkrijgbaar in:

  • Koolstofstaal (C)
  • 316 SS (S)
  • Messing (B)
  • Monel (M)
  • Alloy Steel (A)
  • Titanium (T)
  • 90/10 CuNi (N)

Andere materialen zoals, Duplex, Super Duplex, 410 SS, ALX6N, Nickel etc… op aanvraag.

Met het Pop-A-Plug Removal Tool kunnen de P2 Pop-A-Plugs eenvoudig en zonder schade aan pijp of pijpenplaat worden verwijderd.

De P2 Pop-A-Plugs zijn onder toezicht van TÜV getest (en gecertificeerd!) op maximale werkdruk en lekdichtheid.

Voor meer (gedetailleerde) informatie kunt u de (Engelstalige) brochure downloaden of contact opnemen.

Bezig met laden van animatie...