G250 Vacuum Tube Testing Gun

Een compleet systeem voor het opsporen van lekke pijpen in warmtewisselaars, koelers etc. Deze lichtgewicht set bestaat uit één "injection" en één "plugging" T-handle. De reguliere perslucht wordt aangesloten op het injection-pistool. Beide pistolen dienen te worden voorzien van de juiste maat conische seals. Er zijn drie soorten conische seals verkrijgbaar:

  • GSV-S-N: voor binnendiameters van 7,1 tot 17,5 mm
  • GSV-L-N: voor binnendiameters van 15,5 tot 36,8 mm
  • GSV-L-N-SP0501: voor binnendiameters van 37,8 tot 63,5 mm

Druk het conische seal van het injection pistool tegen één zijde van de pijp en het conische seal van de T-handle aan de andere zijde van de pijp. Bij activering van het injection pistool zal middels een venturi een onderdruk in de pijp worden gecreëerd. Wanneer de manometer een constante (onder)druk aangeeft is alles ok, loopt de druk op is er sprake van een lek.

Door gebruik te maken van conische seals is het mogelijk om met slechts 3 verschillende afmetingen seals het gehele bereik van pijpen met een binnendiameter van 7,1 tot 63,5 mm te testen.

De set wordt geleverd in een handige toolbox. Compleet met 2 maten sealhouders en seals. (GSV-S-N & GSV-L-N)

De (standaard Neopreen) seal/washer sets zijn veelal leverbaar uit voorraad. Een seal/washer set bestaat uit seals en washers voor zowel het pistool als de T-handle.

Voor meer (gedetailleerde) informatie kunt u de (Engelstalige) brochure downloaden of contact opnemen.