G150 Tube Testing Gun

Een compleet systeem voor het opsporen van lekke pijpen in warmtewisselaars, koelers etc. Deze lichtgewicht set bestaat uit één "injection" en één "plugging" pistool. De reguliere perslucht wordt aangesloten op het injection-pistool. Beide pistolen dienen te worden voorzien van de juiste maat (uitwisselbare) seals. Breng het injection pistool aan één zijde van de pijp in en het plugging pistool aan de andere zijde van de pijp. Bij activering van het injection pistool zal automatisch ook het plugging pistool worden geactiveerd. Hierdoor wordt een afgesloten ruimte gecreëerd welke middels een druktest kan worden getest op lekkages. Wanneer de manometers een constante druk aangeven is alles ok, loopt de druk af is er sprake van een lek.

Het bereik voor het gebruik van deze testpistolen is gelimiteerd van 7,2 tot 31,2 mm pijp-binnendiameters. Voor grotere diameters is de G150A uitvoering verkrijgbaar.

De set wordt geleverd in een handige toolbox. Compleet met 3 maten sealhouders en regulateur.

De (standaard Neopreen) seal/washer sets zijn veelal leverbaar uit voorraad. Een seal/washer set bestaat uit seals en washers voor beide pistolen.

Voor meer (gedetailleerde) informatie kunt u de (Engelstalige) brochure downloaden of contact opnemen.