Reverse Pressure Griptight Test Plug

Enkele vooraanstaande (Petro)Chemische bedrijven stellen dat een traditionele Flange Weld Tester de las alleen in radiale richting correct test. De test in axiale richting wordt -zo stelt men- be´nvloed door de verbinding tussen de flens en de afdichtende seal in de pijp.

Om aan deze eisen tegemoet te komen heeft EST Group de Reverse Pressure Griptight Test plug op de markt gebracht.

De Nieuwe Reverse Pressure Griptight is de oplossing voor het vraagstuk of bij gebruik van traditionele "Flange Weld Testers" de las in ALLE richtingen juist wordt belast. Door gebruik te maken van de Reverse Pressure Griptight Test Plug worden de Flens-aan-pijp verbinden belast in zowel radiale als axiale richting. Dit zorgt voor een natuurgetrouwe nabootsing van de belasting van de verbinding welke optreedt wanneer het leidingwerk in de installatie onder druk komt te staan. Immers de afdichting in de pijp is geheel los van de afdichtende flens.

Reverse Pressure Griptight Test Pluggen kunnen keer op keer gebruikt worden. De standaard RPGT pluggen kunnen worden toegepast tot een druk van 155 Bar, wat overeenkomt met de testdrukken tot en met 600# ANSI.

Voor meer (gedetailleerde) informatie kunt u de (Engelstalige) brochure downloaden of contact opnemen.

Bezig met laden van animatie...