Griptight Isolation Test Plug

De Griptight® Isolation plug is de veiligste manier voor het isoleren van leidingwerk tijdens werkzaamheden. De unieke combinatie van onze Double Block and Bleed Isolation Plug met de Gripper-functionaliteit van onze Griptight® Testplug zorgt voor een veilige werksituatie, ondanks een eventuele aanwezige druk in de leiding (door bijvoorbeeld een lekke afsluiter upstream). Waar “gasblazen” door een kleine upstream druk uit de leiding komen, blijft de Griptight® Isolation Plug tot 100 Bar feilloos op zijn plaats. Het dubbele Urethaan seal zorgt ervoor, eventueel met een inert gas of water tussen de dubbele seals, dat gevaarlijke gassen (explosief, giftig, etc) nooit bij uw “hot work” terecht kunnen komen. Het gripper systeem zal naarmate de druk upstream oploopt de plug nog steviger op zijn plaats houden, hoe hoger de druk des te beter de "grip".

Na afronding van de modificatie van het leidingwerk, kan dezelfde Griptight® Isolation Plug schrijlings over de nieuwe las geïnstalleerd worden om deze vervolgens hydrostatisch af te persen. Dit kan in de standaard uitvoering tot 155 Bar. (hogere testdrukken op aanvraag).

De Griptight® Isolation Plug is dusdanig uitgevoerd dat u altijd de upstream druk kunt monitoren, of een eventuele drukopbouw kunt aflaten.

Door gebruik te maken van aluminium in combinatie met staal zijn we erin geslaagd het gewicht van de plug laag te houden. Dit maakt installatie veiliger en eenvoudiger.

Werkdrukken tot 155 Bar, afmetingen van 3/4" tot 24” (18,8 – 580,9 mm), grotere diameters op aanvraag.

Griptight® Isolation Test Pluggen kunnen keer op keer gebruikt worden.

Voor meer (gedetailleerde) informatie kunt u de (Engelstalige) brochure downloaden of contact opnemen.

Bezig met laden van animatie...