Pop-A-Plug Ram Packages

Het inslaan en aflassen van conische pennen t.b.v. het afdichten van een lekke pijp in warmtewisselaars leidt altijd tot schade aan de pijpenplaat. Immers het inslaan zorgt voor (plastische) vervorming van de pijpenplaat en het aflassen is vaak een probleem vanwege het vocht in de wisselaar.(On site "hot work" is niet nodig, alleen reguliere perslucht!) Alleen daarom al is gebruik van Pop-A-Plugs een beter alternatief. Deze driedelige plug krijgt vanuit de fabriek een vaste installatiekracht mee. Dus ongeacht wie de plug installeert, het gebeurt altijd op dezelfde manier. De eenvoudigste manier om Pop-A-Plugs te installeren is door gebruik te maken van onze Ram Package. Deze bestaat uit een luchtaangedreven hydraulische pomp, een hoge druk slang en naar keuze:

V.l.n.r. Kleine Ram (small ram head), Grote Ram (LRGRAM), Close Quarters Ram (CQRam)

De kleine ram installeert CPI Pop-A-Plugs t/m V-1212-Q en P2 Pop-A-Plugs t/m P2-1160-Q (alle grotere pluggen dienen te worden geplaatst met de Grote Ram)

Voor moeilijk bereikbare pijpen (bijvoorbeeld dicht tegen de wand van de wisselaar) is er de Close Quarters Ram.

Het enige wat benodigd is, is reguliere perslucht (2,7 - 8,6 Bar). Geen electriciteit, geen "hot work permits" geen afzettingen in hazardous area’s. De Ram Packages worden standaard geleverd met stalen toolbox en instructie CD-Rom (met video).

Pop-A-Plugs zijn onder toezicht van TÜV getest (en gecertificeerd!) op maximale werkdruk en lekdichtheid.

Voor meer (gedetailleerde) informatie kunt u contact opnemen met ProPlug B.V.